BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, December 11, 2009

ASSALAMUALAIKUM..............




Bertemu lagi dlm post aku yg terbaru.So,aku nk kongsi laa sket2 pengalaman aku dulu2 dan skrg.Banyak giler aku rase tp aku just mahu kongsi yg aku ingat laa dan best punyer!!!!!!!!!......tapi aku nk citer pasal kenangan yg mmg aku bile ingat jer wajib aku suke.....sebelum tu aku nk suke dulu...hahahahahahaha(cam haram op???)



Yang paling aku ingat skali mase aku aku kene sebat di Ustaz Marjuskai.Beliau mmg garang giler tapi baik....jgn salah sangke plak!
bile nampak jer ustaz marjuskai mmg aku senyap teruh kalau bising..mmg jadi malaikat bile beliau ade....nak jadi ke citernyer,mase tu aku simpan rambot panjang,lepas dari koler baju laa panjang punye rambot aku.


pastu aku nie mmg jenis bangun lewat sokmo...
aku terkejut kol 8 pagi,kelas start kol 8....aku bgn ambik tuala semer pahtu kluar bilik nk gi ke tandas,kaki aku selangkah baru kluar dari bilik ade org bilang ke aku ustaz marjuskai nk jumpe ngan aku!!!!peerh,mmg terkejut giler aku dgr.aku pown x jadi mandi pahtu pakai uniform terus berjumpe ngan ustaz marjuskai....


Dlm hati aku cuak giler bile nampak ustaz kat dataran!!!mmg kene lempang dah aku niey...tanpa soal bicare ustaz terus sebat aku di punggung sebanyak 4 kali dgn rotan...mmg sakit giler!!!!!!!dicampor plak ngan seme pelajar baru datang ke kelas,seme tgk mase aku kene sebat tu,x kire lelaki dan perempuan....
malu giler aku!!!!!!!!!!!!!huhuhuhu



selepas tu baru ustaz aku buke mulut marah aku pasal rambot.aku ingat ape???????hahaha...BOTAK terus aku pahtu....sedih ase..kui3
tapi ade betol gak kan3????dah aku langgar peraturan mmg la kene denda.....mujur banyak lagi yg ustaz x tahu tentang aku niey...huhuhu
..fly waktu mlm,keluar tanpa izin,ponteng kelas dan mcm2 lagi aku langgar peraturan maahad dulu......huhuhuhu



Sampai aku di Jordan pown ade lagi yg sibuk pasal rambot aku!!!!!!!!!!!!!
yang jadi masalahnyer,golongan akhawat yg bajet baik dan sikoh!!...mmg mulut x pandai nk jage..ade ke patot kutuk aku pasal rambot jer???????bengang aku!!!!!!!!!!!!!
ade la budak baru mari jordan,kawan aku 1 maahad 1 batch.....mase baru sampai mmg xde rumah lagi kan,so aku pown suh laa diorang lepak rumah aku dulu...pastu golongan yang sikoh lagi bangang nie pown call kawan aku sorg,marah2 dyer kesnyer tinggal ngan aku.betape bengang nyer aku!!!!!!!!!!!!!!
dah la semaahad ngn aku 1 batch plak,aku kenal laa sape kawan aku tu..kenal sangat!!!!tapi bangang gak sbb x bagitau aku,buat senyap jer..


bile aku dapat tahu semer tu dgn kuasa ALLAH...mmg aku marah giler!!!!!!!!!!!
mmg bodoh nk mamposs...!!!!!bukan nyer aku kacau diorang,tak pernah tegur dan bersemuka face to face!..tibe2 diorang plak kutuk aku....atas sbb yg bodo lagi cacat cela......hmmph,x tau laa aku camne....
so, aku amik sikap buat bodoh jer tu pown atas nasihat my friends....thanks to all


Aku pown buat bodoh je laa sampai skrang,pastu dah x dgr lagi suare2 sumbang...lege aku...hahahahaha

mungkin agak kasar sikit post aku niey..kan3????
jadi,janganlah kite menghukum seseorang dari luaran saje tapi dalam nyer kite dop tahu...betol kan??

kalau kite nk tegur org ade uslub dyer,kene secare hikmah(bijaksane),baru laa org x marah...Sesungguhnyer ALLAH tidak melihat rupe kite dan bentuk kite(x kirelah dari segi pemakaian dll) tapi ALLAH melihat HATI kite dan AMALAN kite...betol x?????

So,pandai2 lah kite.......

ok laa....setakat niey dulu yer,laen kali plak....huhuhu
sebelum tu aku nk mintak maaf laa kalu ade yg terase hati,x sedap bace post aku,dan mcm2 lagi la.Blog aku niey just to share ape yg aku rasai,luahan hati....aiks,jiwang laa plak aku..kui3


To all ALDUYUF ALMUHTARAM..syukran kathiran aku ucapkan krn sanggup dan sudi melawat dan membace myblog....huhuhu


BYE-BYE
~SAY PEACE NO WAR~

8 comments:

shuko said...

ada kemajuan la post ko kali ni merah..sedap mata ku nk baca..

hikayatsangmerah said...

TQ sukor....huhu
payah gak ler aku nk tulis sbb kene mikir dulu perkataan....nk tukar dr ganu ke fushah...hahahaha

kazambory11 said...

hahaha... bakpe mu dop cakap fushah.. tobat best giler

hikayatsangmerah said...

xleh el...hahahaha
bahaye!!!aku dop pandai mane nok cakap fushah,nok tulis pown sejam mikir....hahahahaha

shuko said...

haha..ok la tu merah..

Anti-CM said...

merah berbahasa baku..syabas haha

Pak Din said...

btul3. aku memang nmpak ksungguhan beliau bbahasa baku. hahhaa!

hikayatsangmerah said...

aduhh.....nyesal aku tulis gune bahase baku...huhuhu

jadi bahan teruh....hahaha
kalu aku tulis ganu kang pohong mulut sorg2 bile bace.....kahkahkah