BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, December 13, 2009

ASSALAMUALAIKUM..............





SALAM SEJAHTERA AKU UCAPKAN.....


Hari niey aku rase agak membosankan krn rase mcm kosong jer xde pape yg mencabar.......huhuhu
jadi aku pikir dari buang mase baik aku berblog,buat something yang berpaedah......hohoho(cam haram ayat aku op???).....

ok laa.....

sebenarnye aku bukan ape,xleh nk tido x mengantok mate langsong...segor molek mate ak
u niey....maybe tido banyok kot....kihkihkih!!!!!jadi aku pown ambik mase layan citer yang best giler!!!citer 2012........sedap giler siot!!!!mmg A plus2 aku rate.....!!!



memang smart giler citer....layan teruh aku sampai suboh.......hihihihi....banyak elemen2 mmg bijok producer filem nie buat...bagi yang x tgk lagi,pergi la tgk kat mane2 sbb rugi kalu x tgk...mmg best!!!!!aku brani jamin x rugi tgk....hahahahaha

kite tutup pasal citer niey.....


aku sebenarnye nk citer pasal satu mende yang sgt hangat diperkatekan di M'sia skrang...baru 2 hari lepas aku ade bukak harakahdaily pahtu aku mcm tertarik dengan satu tajuk niey,pastu aku bukak plak utusan ade jugak sebut pasal niey....hoho...iaitu pasal BTN dlm ringkasan nyer,penohnyer adelah birotatanegara.


BTN niey adalah satu program dibawah kerajaan pusat yg mewajibkan semua pelajar yang akan melanjutkan pelajaran ke oversea untuk menghadiri program niey.x silap aku sape2 yang amik degree pown same kot...kalu x silap laa....jadi yang menjadi pertikaian adalah relevan x BTN nie,untuk merapatkan semua kaum di malaysia....hahahaha

aku pown pernah menyertai program niey sebelum ke oversea tahun lepas..aku bengang gak mase dlm program niey pasal setiap modul dyer asyik kutuk pembangkang dan pembangkang yang paling dikutuk adalah PAS!!!!sakit giler hati aku tapi nak wak camne kan??kalau kite lawan xleh sambong blaja oversea...so aku layan laa sampai abih program...ade ke patot dyer kate PAS memecah belah perpaduan dan menghancorkan negare!!!cam bangang!!!


x cukup dgn PAS,Tuan Guru Nik Aziz n Tuan Guru Abdul Hadi pown dyer kutuk!!!!diorang ULAMA yang hebat dari seme segi tapi sanggup orang yang cetek ilmu dan bodoh nie kutuk!!!dah la rumah aku dekat dgn rumah Tuan Guru Abdul Hadi kat kampong Rusila,sedih giler aku mase tuuu.......tension giler...abis kutuk pasal niey puak2 BTN nie plak kutuk kaum cine la kaum india laa.....mmg semangat perkauman menebal giler...aku terpakse tahan telinge dengar seme tuu.....

Arie last diorang tunjuk video yang diedit pasal peristiwa di BATU BUROK,TRG.....yang 2 org awam ditembak polis secare rambang!!!dyer tunjuk n nak suh peserte tgk kejahatan PAS dengan membaling batu membakar bendere rosakkan harte bende awam dll.....padahal puak UMNO yg terkutuk merancang seme niey!!!!ramai giler SB mase kejadian niey berlaku...mmg telah dirancang!!!polis kate xde permit nak buat ceramah padahal pihak urusetia telah hantar beberape kali permohonan permit kpd MPKT...tapi ditolak mentah2!!!padahal pihak PAS mintak permit dilokasi yang bese dibuat ceramah2....macam2 alasan diberi kononnyer menggangu ketenteraman awam dll......kite buleh lihat dgn jelas propaganda jahat UMNO....sanggup utk membutekan kebenaran kpd peserta2 BTN....!!!mase aku tgk video tu dicampor dgn penerangan palsu oleh pihak BTN mmg aku sediih giler!!!terlampau sedih!!!!!!



skrang niey pihak pembangkang mahu BTN dimansuhkan,tapi pihak kerajaan mahu diteruskan!
kate dyer bagus dan tidak berbau perkauman.....hahahahaha!!!!mmg jahat nak mamposs.......


tgh2 aku panas bace berite pasal BTN NIEY,aku ternampak satu video di mane perbalahan antare tun mahathir dgn nazri.....hahahahaha..mcm2 dunie niey kan???pahtu aku dgr laa laa video tu,dlm video tu nazri membalas kutukan yang diterimenyer dari tun mahathir.....tibe2 jadi syok plak aku dgr,so aku pown layan sampai abis....
kalau korang nk tgk click here...klakar giler!!!hahahahaha



hmmmm....
macam2 karenah manusia yang kite xleh jangke.....entah laa aku pown serabut tgk....selagi dunia diutamakn make nie laa natijah nyer...kan3????
selagi ALQURAN dan SUNNAH ditinggalkan make nie laa jugok natijah akibat menderhake pada tuntutan ALLAH.....krn dunie sementare sanggup buat ape saje sehinggakan mengutuk hukum2 ALLAH,ulama dipersenda!!!!astaghfirullah........dunie akhir zaman!!!

same2 la kite muhasabah diri masing2.......
moge beroleh berkat.........


ok laa..setakat niey dulu.azan suboh memanggil aku..masih belum lagi aku tunaikan suruhan wajib.....so,same2 la kite pikir n renung yang mane baik dan yang mane salah...pahtu bermuhasabah........ade paedah nyer.....ok?????

Disni aku nak mohon maaf andai post kali niey membuatkan anda semer marah ke benci ke ape2 la....yang penting aku dah menyampaikan ape yang aku alami......if i'm wrong,forgive me...okay???
have a good time!!!!

BYE-BYE
~SAY PEACE NO WAR~



4 comments:

anap_ilmi said...

gambar kat atas tuuu...agak.hensem orangnyer..haahhahaha

hikayatsangmerah said...

cam haram.....hahaha

Semutar_hitaM said...

uhuhuhu..tau di SB kena hantar balik m'sia nie...hehehehe

hikayatsangmerah said...

biar aa sb nok tahu......tgk gane???hahaha